بین الملل تابناک: لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن، اعلام سفر رئیس موساد به عربستان، طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر، حمله عناصر «پ. ک. ک» به نیروهای ارتش ترکیه و سفر معاون وزیر خارجه به عربستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو
ارتش یمن امروز شنبه، با انتشار تصاویری از هدف قرار دادن یک جنگنده آمریکایی در آسمان صعده خبر داد.
ارتش یمن فایل ویدئویی را از لحظه رهگیری و هدف قرار دادن جنگنده آمریکایی MQ۹ منتشر نمود.
ارتش یمن اعلام کرد، این جنگنده آمریکایی در حال انجام ماموریت خصمانه و جاسوسی در آسمان صعده بود که توسط یک فروند موشک زمین به هوای ارتش یمن شکار شد.
اعلام سفر رئیس موساد به عربستان
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که هواپیمای رییس موساد، شنبه شب در ریاض به زمین نشسته است.
به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که هواپیمای مخصوص رییس موساد شنبه شب و تنها دو روز مانده به سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به عربستان سعودی در ریاض به زمین نشسته است.
بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، این هواپیما که پیش از این مقامات موساد و شاباک را برای رایزنی درباره آتش بس غزه به مصر و قطر منتقل کرده بود، از فرودگاه بن گوریون تل آویو پرواز خود را آغاز کرده و سپس در فرودگاه امان، پایتخت اردن توقف داشته و ازآنجا به مقصد ریاض پرواز کرده است.
رسانههای صهیونیستی مدعی شدند که این پرواز در راستای تلاشها برای عادی سازی روابط بین تل آویو و ریاض انجام گرفته است.
طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.
خبرها حاکی است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.
در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیقهای روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمیآیند. در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیبدار میسازند.
بااینحال، از آنجا که بیشتر هواپیماهای استفاده شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهرهمند نیستند، کابلهای فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک میکنند.
به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارشها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.
بر اساس طرح اولیه آنکارا، این ناو هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آنها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.
این ناو میتواند برای پرواز پرندههای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد؛ از جمله جنگندههای «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تیبی ۳».
طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که هرچند تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، تجربهای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.
حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
«حزب کارگران کردستان ترکیه» (پ.ک.ک)، روز شنبه از هدف قرار دادن یک تیم نظامی و یک فروند بالگرد ترکیه خبر داد.
به گزارش رسانههای عراق، حزب کارگران کردستان ترکیه در بیانیهای اعلام کرد: ۲۰ نظامی ترکیه در منطقه «عمادیه» با سلاحهای سنگین مورد حمله قرار گرفتند.
طبق اعلام این گروه، یک بالگرد ترکیه نیز که قصد فرود در «شیلادزی» دهوک را داشت، هدف قرار گرفت و از فرود آن جلوگیری شد.
ترکیه مدتهاست به بهانه مقابله با عناصر گروه مسلح پ. ک. ک که در فهرست تروریستی کشورهای ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپاست، تمامیت ارضی عراق را نقض میکند.
بغداد بارها حملات ترکیه به شمال عراق را مصداق اشغالگری خوانده و بسیاری از مناطق شمال سوریه و عراق به دنبال حملات پیاپی ارتش ترکیه خالی از سکنه شده است.
سفر معاون وزیر خارجه به عربستان
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، صبح امروز (یکشنبه) در فرودگاه ریاض مورد استقبال علیرضا عنایتی، سفیر ایران در عربستان قرار گرفت.
بر اساس آنچه سفارت ایران در ریاض اعلام کرده است، مهدی صفری برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد با شعار «همکاری بینالمللی، توسعه و انرژی» که با حضور سران کشورها و سیاستگذاران اقتصادی کشورهای مختلف جهان در عربستان برگزار می شود به ریاض سفر کرده است.